Forside Søgning Brugsanvisning Liste
Ind til listen:


Gustav Robert Kirchhoff
1824 - 1887.

Kirchhoff blev født i den russiske by Kaliningrad. Han studerede ved de lokale universitet og fuldførte studierne i 1847. Samme år flyttede han til Berlin. Senere giftede han sig med Clara Richelot, som var datter af den professor, som vejledte Kirchhoff.

Kirchhoff fandt allerede i sin studietid i 1846 en formel for strømme og spændinger i et netværk af modstande og et batteri. I vores Mere beskriver vi den formel for strømmene og spændingerne som Kirchhoff fandt. Det er ikke svært at forstå formlen, men beviset for den er så kompliceret, at vi ikke kan bringe det her på hjemmesiden. I vores referencer er der nævnt en bog, hvor man kan se beviset.

Denne hjemmeside beskriver fysikken frem til 1850, og vi beskriver derfor ikke de mange betydningsfulde resultater, som Kirchhoff fandt senere.

Midt i hans liv blev Kirchhoff udsat for en ulykke, som gjorde, at han ikke kunne gå mere, men han fortsatte med at lave videnskabeligt arbejde frem til 1875. Blandt hans resultater var, at strømmen i en tyk kobberledning bevæger sig med lysets hastighed; det forudsættes, at man kan se bort fra modstanden i ledningen.

Hvis du støder på et ord,
hvis betydning du ikke kender,
så søg på ordet.