Forside Søgning
Ind til listen:

Referencer til Leonhard Euler

Poul La Cour og Jacob Appel: Historisk Fysik, 3. udg., 1966, vol. 1, p. 263

http://www-mdp.eng.cam.ac.uk/web/library/enginfo/textbooks_dvd_only/DAN/gears/toothForm/toothForm.html
Denne reference fører til vores information om Eulers tandhjul

Langt den bedste faglige biografi om Euler er ikke tilgængelig på Nettet, men må søges via et bibliotek i et stort biografisk leksikon, Dictionary of Scientific Biography. Euler biografien står i bind 4 fra 1971, side 467-484. Den er skrevet af den store sovjetiske matematikhistoriker, A.P. Youschkevitch.

MacTutor History of Mathematics Archive. Slå op under Euler i biografierne: http://www-history.mcs.st-and.ac.uk/Mathematicians/Euler.html Her er der links til to nekrologer skrevet af førende matematikere efter Eulers død i 1783:

http://www-history.mcs.st-and.ac.uk/Extras/Euler_Fuss_Eulogy.html Af Nicolas Fuss, en schweizisk-russisk matematiker, som blev gift med et barnebarn til Euler, og som var en af Eulers personlige hjælpere, efter at han blev tiltagende blind. Denne nekrolog er sober og faglig kvalificeret.

http://www-history.mcs.st-and.ac.uk/Extras/Euler_elogium.html . Af Marquis de Condorcet, en fransk matematiker og filosof. Denne nekrolog består næsten ikke af andet end en hyldest til Eulers geni.

Wikipedia på engelsk

Den Store Danske

Et populært biografisk leksikon over matematikere i to bind, som jeg kun har set i den trykte version fra 1999. Det hedder Biographical Encyclopedia of Mathematicians. Artiklerne heri skulle være letforståelige på trods af, at matematik kan være et svært fag for ikke-specialister.Hvis du støder på et ord,
hvis betydning du ikke kender,
så søg på ordet.